Satmission-Framsida-03.jpg

NY ANTENNMODELL I PRODUKTION

Composite Service utökar samarbetet med ledande företag inom satilitkommunikationssystem. 

Composite Service har under 3 år producerat parabolantenner i kolfiber till Kalix-bolaget Satmission AB och har nu fått uppdrag att utveckla och producera en ny antennmodell. Den nya modellen är betydligt större, hela 2 meter i diameter och tillverkad i kolfiber med ett kärnmaterial av PET.

Satmission är ett av Europas ledande företag inom mobila satilitkommunikationssystem med marknadens lättaste antenn och pod. Produkterna används av TV, Radio och telecomorganisationer för att säkerställa en högkvalitativ livesändning.

 - Det är roligt att Satmission vill fortsätta vårt samarbete och att vi kan utveckla nya produkter tillsammans, säger Peter Nilsson, teknik- och processledare på Composite Service.

Antennerna produceras genom vakuuminjicering och kärnmaterialet fogas ihop med hjälp av en spegelsvets.

 - Då kan vi täcka hela antennytan med en sammanhängande, varmformad skumskiva, berättar Peter. Verktyget vi använt har frästs av ett lokalt bolag här i Piteå, Nordtool. Nu har vi börjat tillverka formarna till den större Pod som krävs för den här antennen, fortsätter han.

Composite Service söker ständigt ny lösningar tillsammans med gamla och nya kunder och de har miljö och kvalitet i fokus.