champagneglas1100x619acfcropped.png

Två SWE-CIC bolag nominerade till Årets Start-Up

Under Piteås näringslivsfrukost presenterades de företag och företagare som nominerats till Piteå Business Awards 2019. Bland de nominerade fanns inte mindre än två företag från klusterinitiativet SWE-CIC.

Den 8 november går Piteå Business Awards av stapeln. En gala där Piteås näringsliv uppmärksammas och hyllas, det blir en kväll full av inspiration med många goda exempel och framgångar att glädjas åt. Det blir också en kväll att träffa människor och knyta nya kontakter. Totalt är 21 företag eller företagare nominerade i sju olika kategorier, bland annat; årets företagare, årets varumärke och årets besöksanledning.

 

- Det är roligt att se två företag från SWE-CIC nominerade till årets Start-up, säger Linnea, Innovationsledare Piteå Science Park, som är med och driver klusterinitiativet SWE-CIC.

 

Centropy arbetar med att kommersialisera en ny form av kylningsteknik för främst högpresterande elektronisk utrustning. Genom att nyttja egenskaperna hos extremt värmeledande kolbaserade material på ett nytt och effektivt sätt kan kylsänkor och värmeväxlare krympas avsevärt i jämförelse med nuvarande metalliska lösningar. Detta ger kunderna nya möjligheter att tillverka både mindre, lättare och mer högpresterande elektronisk utrustning, som i sin tur kan användas i exempelvis fordon, flygplan, medicinsk utrustning eller konsumentelektronik.

 

Composite Service Europe arbetar med högteknologiska material och utvecklar kundanpassade lösningar i komposit. Bland annat har man utvecklat kolfiberkomponenter till bilindustrin, produkter för medicinsk användning och fisktrappor i kompositmaterial. Med ledord som kvalitet och miljö utvecklar man nya lösningar för att möta framtidens behov, alltid med kunden i fokus.

 

Båda bolagen är medlemmar i klusterinitiativet SWE-CIC, ett klusterinitiativ som drivs av Piteå Science Park med syftet att stärka Piteås kompositindustri och skapa förutsättningar för nya bolag att etableras och växa.