Diag_view.png

Test- och demomiljön under fortsatt utveckling

Under sommaren har en digital kopia av robotcellen byggts upp och testats av Oskar Wintercorn, student på LTU. Han har arbetat i dialog med utvecklare från ABB för att förbättra verktyget RobotStudio.

Under sommaren har Oskar Wintercorn, student från Luleå Tekniska Universitet, arbetat med att skapa en virtuell kopia av SWE-CICs robotcell, en del i den test- och demomiljö som är under uppbyggnad.

–  Jag har i verktyget RobotStudio byggt upp en virtuell kopia av en verklig produktionscell, förklarar Oskar. I denna har jag kunnat testa möjligheterna till automatiserad bearbetning med hjälp av modulen Machining PowerPac i RobotStudio. Koden har kunnat överföras till den verkliga roboten men inget skarpt test har ännu hunnits med. Det är något som planeras att genomföra inom kort.

Overview_NX.png

Läs mer om vårt erbjudande

Close_up.png

​Målet med projektet var att utvärdera användningen av offline-programmering av industrirobot för en mer effektiv produktframtagningsprocess. Arbetet har skett tillsammans med RISE Sicomp och Composite Service Europe AB.

– I arbetet har jag haft en dialog med utvecklaren av RobotStudio, ABB, och kommer att föreslå utvecklingsområden. Möjligheter med externa program (i detta fall NX) har också testats, avslutar han.

Vill du veta mer om vår test- och demo miljö?

Top_view.png